Story Telling


Story telling is een krachtige oefening in een training. Het vertellen van je eigen verhaal geeft zoveel meer dan de eenvoudige inhoud.  Het maakt ook contact met je passie endiepere emoties, waar je dankbaar voor bent. Een eerlijk verteld persoonlijk verhaal brengt zelfs heling. Ik hou van persoonlijke verhalen en in mijn leven heb ik er al veel gehoord en ook veel onthouden.

Vandaag zag ik deze post op supersoul sunday: see the important places. Een prachtig verhaal over een vader die bij de geboorte van zijn zoon een gedicht schreef waarin hij vertelde over zijn important places. Dit gedicht was jaren uit het zicht verdwenen, maar juist op het moment dat zijn vader het leven enigszins los begon te laten, kwam de zoon het bij toeval weer tegen en besluit met zijn vader langs The Important Places te gaan, samen, om zo zijn vader beter te leren kennen en meer te snappen van zijn eigen achtergrond.

Ikzelf ben maar een heel bescheiden schrijfster, maar ik snap het gevoel om te willen delen wat  belangrijk is voor mij en misschien ook vooranderen. Schrijven en verhalen vertellen is al zo oud als de wereld. Ik ben daarin ook geïnspireerd door Brene Brown die verteld hoe belangrijk het is om verhalen te vertellen.

owning our story

Dat is een mooie oefening voor vandaag, nadenken over wat voor mij The Important Places (TIP) zijn. Grappig genoeg was ik er al aan begonnen, dus ik zie dit als een aanmoediging om door te gaan en mijn verhaal te schrijven, zelfs als niemand het ooit leest.

We kijken vaak naar op onze geschiedenis terug en inventariseren de nare dingen en de mooie dingen, een opsomming van hoe het was. Vertellen over de important places maakt dat je het plaatje inkleurt met wat voor jou belangrijk is. Je legt uitwat op die plek jou zo geraakt heeft, wat heeft geresoneerd in je ziel. Zo wordt onze geschiedenis niet een opsomming van melancholische heldenverhalen, maar van passie en levendigheid, die wij kunnen nalaten aan onze kinderen.

Wat waren jouw belangrijkste plekken in deze wereld? 

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)