I found you..over het nut van lijstjes


Vandaag genoten van deze TED Speech over online dating. Prachtige dame die precies verteld hoe zij voor zichzelf een lijst van 72 kenmerken heeft waarmee ze haar potentiële dates heeft gescand. Zover was ik zelf nog niet gekomen, maar ik heb ongeveer iets vergelijkbaars gedaan in 2008.

Op een bijeenkomst in 2008 mocht je je diepste verlangen uitspreken. Mijn verlangen was om mijn leven met iemand te delen. De juf sprak mij streng toe en zei: “schrijf dan maar eens op waar mister right aan moet voldoen” en zo schreef ik 26 kenmerken op die mij wel relevant leken…en ze zijn nu al vijf jaar ergens in mijn achterhoofd. Ze zijn een beetje uitgebreid omdat ik een aantal zaken tegenkwam waarvan ik later dacht…dat maar niet …of ja dat juist wel. Grappig is wel dat ik sindsdien niemand meer heb gedate onder de 1,85..dat was een van de (iets minder serieuze) criteria.

Dat zo’n lijst ook nog handig is om te maken als je wel in een relatie zit, wil ik graag een kennis van me meegeven. Zij heeft een knipperlicht relatie en ze voelt dat ze twijfelt, maar ze houdt ook vast aan de hoop dat het beter wordt. Haar heb ik ook zo’n lijst aangeraden, gewoon om voor zichzelf na te gaan wat ze belangrijk vindt in een relatie, zodat ze kan toetsen of dit wel klopt.

Ik kan niet garanderen dat het net zo gaat als in het filmpje van de mevrouw, ik kan je wel garanderen dat je een stuk minder gedoe hebt en dat je makkelijker kan vertellen wat jij belangrijk vind in een relatie. Ik raad het al jaren iedereen aan en een aantal van die mensen is inmiddels gelukkig voorzien…

De lijstjes tip is ook handig als je op zoek bent naar een nieuwe baan, een nieuw huis, een nieuwe auto…en ga zomaar door. Een lijstje maken helpt je gewoon eerlijk met jezelf te zijn over jouw verlangens. En het is ook gewoon leuk om te doen, vooral als je niet alles volkomen serieus neemt. Zo wilde ik best een compromis sluiten over die blauwe ogen, maar dat is voorlopig niet aan de orde.

En soms heb je zomaar geluk en wordt je zelf gevonden door iemand die precies past.

 

, ,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)