Echt contact


Vandaag had ik twee keer een mooi en intensief gesprek aan de telefoon en hoewel we niet bij elkaar waren, ging het echt ergens over. Mijn lunch was ook al van de oprechte soort. Het zijn momenten waar ik van geniet, want in deze haastige wereld voelt communiceren ook vaak als de botsautootjes. Even aantikken en door.

Het mooie van zo’n gesprek is dat beide partijen er vrolijker vandaan lopen, meer opgeladen zijn. In een goed gesprek is er sprake van echt luisteren, van even zien wat er echt speelt. het verloopt schijnbaar moeiteloos. een moment van onverdeelde aandacht.

Vaak wordt er gesproken over flow. Voor mij is dat woord soms verwarrend omdat het een soort heen- en weer beweging symboliseert voor mij en niet in al mijn gesprekken was er sprake van een keurige balans. Soms ging het meer over mij, soms ging het meer over de ander en alles was goed.

Mijn enige criterium voor echt contact is de nagloed die en gesprek geeft, net zoals echte champagne een tintelend gevoel achterlaat die niet zomaar verdwijnt als de slok voorbij is. Er blijft een zin hangen, een klein waardevol inzicht zonder dat het direct als doel had om inzichtgevend te zijn. Er was spontane wijsheid.
Mijn laatste gesprek vandaag was iemand die heel graag mijn wonderbaarlijk belevenissen in deze dag wilde horen en me belde. Dat was zo’n heerlijk cadeautje. Even 10 minuten onverdeelde aandacht met elkaar delen, het zijn de cadeautjes van een heerlijk zonnige dag.

Verwondering en spontaniteit waren de motor voor alle ontmoetingen vandaag en ik verheug me al om morgen weer die momenten van verwondering in me op te nemen, me te laten raken door de kleine, zaadjes van echt contact met wat dan ook in de wereld.

Marieke Pad“Be content with what you have;

rejoice in the way things are.
When you realize there is nothing lacking,
the whole world belongs to you.”
― Lao Tzu

  1. #1 by Marieke Koning on 15 februari 2016 - 23:28

    Dank je wel Rosalie!

  2. #2 by Rosalie on 15 februari 2016 - 23:22

    Mooi! En je Valentijnspost heeft me geraakt <3 love you

(wordt niet gepubliceerd)